Etichete
Prima menţiune pe care o face Petru cel Mare legata de site-ul Peterhof apare în jurnalul său în anul 1705, pe timpul Războiului de la Marea Nordului. Petru considera site-ul ca un loc bun pentru a construi o locatie pentru utilizarea în deplasarile la şi de la cetatea de la Kronstadt de pe insula Kotlin. Petru a început construcţia Monplaisir („plăcerea mea”) în anul1714. Palatul, bazat pe schitele sale proprii, a fost construit aproape de ţărm. Acesta a fost folosit ca “Palat de Vara” pentru Petru si anturajul sau fiind folosit si pentru oaspetii care veneau din Europa prin portul de la Kronstadt. Pereţii acestui palat au expuse sute de picturi, pe care Petru le-a adus din Europa.
Eng. Peter the Great first mentions the Peterhof site in his journal in 1705, during the Great Northern War, as a good place to construct a landing for use in travelling to and from the island fortress of Kronstadt. And in 1714, Peter began construction of the Monplaisir („my pleasure”) Palace based on his own sketches of the palace that he wanted close to the shoreline. This was Peter’s Summer Palace that he would use on his way coming and going from Europe through the harbour at Kronstadt. On the walls of this seacoast palace hung hundreds of paintings that Peter brought from Europe.
Cascada Mare (The Grand Cascade). Cascada este modelata identic cu cea construită de Ludovic al XIV-lea la Château de Marly. In centrul cascadei este o grotă artificială cu două etaje, construita din piatre maro cioplite în interior şi exterior. Interiorul grotei conţine în prezent un muzeu modest, care prezinta istoria fântânii. Unul dintre exponate este masa pe care este asezat un castron de (artificial) de fructe, o replică similară celui construit sub conducerea lui Petru. Masa este echipata cu jeturi de apă care sunt actionate atunci când vizitatorii ajung la fiecare fruct expus, caracteristică din grădinile manieriste, care a rămas populară în Germania. Grota este conectată la palat prin partea ei superioara, dar şi prin spatele ei, printr-un coridor ascuns.
Eng. The Grand Cascade is modelled on one constructed for Louis XIV at his Château de Marly. At the centre of the cascade is an artificial grotto with two stories, faced inside and out with hewn brown stone. It currently contains a modest museum of the fountains’ history. One of the exhibits is a table carrying a bowl of (artificial) fruit, a replica of a similar table built under Peter’s direction. The table is rigged with jets of water that soak visitors when they reach for the fruit, a feature from Mannerist gardens that remained popular in Germany. The grotto is connected to the palace above and behind by a hidden corridor.
Izvoarele Cascadei se află mai jos de peşteră şi pe fiecare parte a acesteia. Apele fluxului sunt într-un bazin semicircular, pe punctul terminus al Canalului spre mare, aliniat cu fantana lui Samson. În 1730, Fântâna lui Samson a fost plasata în acest bazin. Aceasta descrie momentul în care Samson deschide fălcile unui leu, reprezentând victoria Rusiei asupra Suediei în Războiul de la Marea Nordului, fiind de două ori simbolic. Leul este parte din blazonul national al Suediei şi una dintre marile victorii ale războiului a fost câştigat de ziua Sf. Samson. Din gura leului iese un jet de 20 de metri de apa de mare pe verticală, cea mai mare din toate fantanile de la Peterhof. Aceasta capodopera a lui Mihail Kozlovski a fost jefuită de către germani în timpul celui de-al doilea război mondial. O replica a statuii a fost instalata în 1947.
Eng. The fountains of the Grand Cascade are located below the grotto and on either side of it. Their waters flow into a semicircular pool, the terminus of the fountain-lined Sea Channel. In the 1730s, the large Samson Fountain was placed in this pool. It depicts the moment when Samson tears open the jaws of a lion, representing Russia’s victory over Sweden in the Great Northern War, and is doubly symbolic. The lion is an element of the Swedish coat of arms, and one of the great victories of the war was won on St Samson’s Day. From the lion’s mouth shoots a 20-metre-high vertical jet of water, the highest in all of Peterhof. This masterpiece by Mikhail Kozlovsky was looted by the invading Germans during the Second World War; see History below. A replica of the statue was installed in 1947.
Bibliografie, note si citate:
King, Greg. The Court of the Last Tsar. Hoboken: John Wiley & Sons, 2006.
Web. Official site
Wikicommons (Eng)
Saru’ mana,
Imi doresc s-ajung in aceste locuri.
Buna ziua Ovidiu 🙂 Eu am fost si este superb. 😀
Ziua buna lady Desy . 🙂
Mare turista ai fost de ai reusit sa vezi toate minunatiile astea din lume . 🙂
Eu , ocupat de cistigarea painii cu sudoarea fruntii nu am vizitat nici macar 1 % din aceste locuri minunate descrise pe blog . 🙂
Asa e in viata . Unii cu placerea si altii cu corvoada . 😆 (G& M )
Stefan dear, Eu nu numar lngouri ca tine. Dar, este pacat sa nu vezi niste locuri absolut minunate. Eu am fost in anii ’80 de cateva ori, vizitand locuri diferite, de la Riga si Minsk, Leningrad si pana in sud la Ashabad. Cu imprumuturi la CAR, desigur. 😀
Eu nu am fost niciodata inscris la CAR . 😦
Inseamna ca ai avut destui bani. Eu am luat si mobila in rate. 😀
Buna ziua 🙂
Superb, jocurile de apa sunt o desfatare ptr. ochi si suflet 😀
Buna seara Mar 🙂 Asa este. De vazut neaparat. 😀