Etichete

, , ,

Castelul Charlottenburg este un castel care a apartinut fostilor regi ai Prusiei si apoi împăratilor germani. Castelul se află în cartierul Charlottenburg, din sectorul Charlottenburg-Wilmersdorf, în Berlin. După abolirea monarhiei, castelul se află în îngrijirea Fundatiei prusace pentru întretinerea castelelor si grădinilor din Berlin-Brandenburg. Palatul a fost construit la sfârşitul secolului al XVII-lea şi a fost extins mult în timpul secolului al XVIII-lea. Decorul exotic intern si exten apartin  stilurilor baroc şi rococo.

Eng. Charlottenburg Palace (Schloss Charlottenburg) is the largest palace in Berlin, Germany. It is located in the Charlottenburg district of the Charlottenburg-Wilmersdorf burough. The palace was built at the end of the 17th century and was greatly expanded during the 18th century. It includes much exotic internal decoration in baroque and rococo styles.

O grădină mare înconjurată de păduri a fost adaugată in spatele palatului, inclusiv arcade, un mausoleu, un teatru şi un pavilion. În timpul celui de-al doilea război mondial, palatul a fost grav avariat, dar a fost reconstruit. Palatul, cu gradinile sale sunt o atracţie turistică majoră.

Eng. A large formal garden surrounded by woodland was added behind the palace, including a belvedere, a mausoleum, a theatre and a pavilion. During the Second World War, the palace was badly damaged but has since been reconstructed. The palace with its gardens are a major tourist attraction.

Castelul a fost construit în anul 1696, pentru Sophie Charlotte de Hanovra, soția lui Frederic al III-lea, Prinț Elector de Brandenburg, ca reședință de vară. Pe atunci era situat la 7 km de Berlin.

Prințul l-a însărcinat pe arhitectul Johann Arnold Nehring cu construirea lui, dar acesta moare la câteva luni de la începerea lucrărilor. Munca lui este continuată de Martin Grünberg. Castelul era pe atunci mult mai mic. El a fost extins spre sud de Andreas Schlüter. După încoronarea lui Friedrich III ca rege al Prusiei, s-a continuat cu extinderea castelului. Eosander von Göthe continuă construcția castelului, clădirea având acum trei aripi.

Eng. The original palace was commissioned by Sophie Charlotte, the wife of Friedrich III, Elector of Brandenburg in what was then the village of Lietzow. Originally named Lietzenburg, the palace was designed by Johann Arnold Nering in baroque style.

Castelul fusese inițial denumit Lützenburg, după satul din apropiere. El va fi redenumit, în anul 1705 Charlottenburg, după soția regelui, la moartea acesteia. Între anii 1709 – 1712, clădirii i se vor aduce o serie de îmbunătățiri, printre care construcția capelei și cupolei. În timpul domniei următorului rege prusac, Friedrich Wilhelm I, (“Regele Soldat”), care a dus o politică administrativă de reducere a cheltuielilor statului, castelul este complet neglijat.

Eng. Friedrich crowned himself as King Friedrich I in Prussia in 1701 (Friedrich II – Frederick the Great – would later achieve the title King of Prussia). Two years previously, he had appointed Johann Friedrich von Eosander (also known as Eosander von Göthe) as the royal architect and sent him to study architectural developments in Italy and France. When Friedrich I died in 1713, he was succeeded by his son, Friedrich Wilhelm I whose building plans were less ambitious, although he did ensure that the building was not properly maintained. Building was resumed after his son Friedrich II (Frederick the Great) came to the throne in 1740.

Forma în care se află castelul azi se datoreaza regelui Friedrich Wilhelm II. Castelul a fost refăcut după distrugerile suferite in timpul războiului. El este organizat ca un muzeu, aici fiind expuse o serie de opere de artă de valoare . O copie a părtii centrale a castelului se poate admira la expozitia internatională din 1904, în St. Louis, SUA.

In interiorul palatului a fost o cameră descrisă ca fiind „a opta minune a lumii”, Camera de Chihlimbar (Bernsteinzimmer), o cameră cu pereţii în chihlimbar decorativ. Acesta a fost proiectat de Andreas Schlüter şi  construita de către meşterul danez Gottfried Wolfram. Constructia  a început în 1701. Friedrich Wilhelm I-ul a daruit  Camera de Chihlimbar  ţarului Petru cel Mare în 1716. Despre aceasta camera am vorbit cand am discutat despre Palatul de la St. Petersburg.

Bibliografie, note si citate:

Hertzsch, Raimund. Charlottenburg Palace. Berlin: Kai Homilius Verlag. 1998
Interactive Panorama: Charlottenburg Palace
Wikicommons (Eng, Ger, Ro)

Reclame